Donna Natura Proizvodi (Burov Gel, Ekcemin Parte, Difoten Krema)

Na ovoj stranici možete dobiti detaljne informacije o našim proizvodima.

Burov Gel®

Burov Gel je kompleksan biljni preparat, nastao kao potreba za olakšavanje raznih bolnih stanja kao što su:

 • Različite povrede, uganuća i iščašenja praćena bolom, otokom i hematomima
 • Bolovi u zglobovima
 • Upala mišića ruku, vrata i ramena
 • Simptoma reumatskog artritisa
 • Umornih i teških nogu kao posledica otežane venske cirkulacije usled većih fizičkih napora i drugog stanja
 • Kod proširenih vena doprinosi eliminaciji osećaja umora i oticanja

Burov gel sadži 12 vrsta biljaka, koje su od davnina poznate po svojim blagotvornim dejstvima. Neke od njih su: gavez, grčko seme, kamilica, neven, kantarion, itd.
Koncipiran kao gel lakše se nanosi, posebno na kosmate delove tela i pri tom ne masti kožu.

Burov gel deluje trenutno dajući osećaj svežine i hlađenja, koji se usled stimulacije protoka krvi ubrzo pretvara u prijatan osećaj topline. Lokalno protivupalno i blago analgetičko delovanje brzo ublažava bol.

Kod oslabljene venske cirkulacije povećava propustiljivost perifernih krvnih sudova, pojačava tonus vena i sprečava nastanak otoka.

 • Sportistima za brz oporavak od različitih vrsta povreda i za zagrevanje mišića pre fizičkih napora
 • Svim fizički aktivnim osobama za ublažavanje upala mišića, uganuća ili iščašenja
 • Trudnicama za eliminaciju otoka i osećaja težine u nogama
 • Svima koji usled dugog stajanja pate od oslabljene venske cirkulacije i grčeva u nogama
 • Osobama koje pate od simptoma reumatskog artritisa za ublažavanje ukočenosti zglobova

Burov Gel sadrži ekstrakte gaveza i piskavice koji pored protivupalnog delovanja sprečavaju pucanje kapilara i izlazak tečnosti van krvnih sudova čime sprečavaju nastanak otoka. Pojačavaju tonus krvnih sudova u koži i utiču na bolju prokrvljenost. Ekstrakti nevena i kamilice deluju protivupalno i blago analgetički. Pantenol i alantoin stimulišu rast ćelija čime se ubrzava obnavljanje povređenog tkiva. Mentol i kamfor stimulišu protok krvi i imaju blago anestetičko dejstvo čime olakšavaju bolove u mišićima i zglobovima i deluju umirujuće.
Burov Gel je namenjen za spoljašnju primenu. Preporučuje se primena dva do tri puta dnevno na obolelo ili povređeno mesto. Sportistima se preporučuje masaža Burovim Gelom 15 minuta pre treninga radi bržeg i efikasnijeg zagrevanja, kao i posle treninga radi bržeg oporavka mišića.

Burov Gel - kompleksan biljni preparat za olakšavanje raznih bolnih stanja kao što su: povrede, uganuća i iščašenja praćenih bolom.

Ekcemin Parte®

Ekcemin Parte je krema za negu osetljive kože dece i odraslih.

 • Neguje kožu zahvaćenu ekcemom
 • Ublažava simptome atopijskog i kontaktnog dermatitisa
 • Smanjuje crvenilo i iritaciju kože nakon sunčanja
 • Ublažava upalne procese na koži
 • Povećava hidrataciju i vraća koži elastičnost

Ekcemin parte se lako razmazuje i brzo upija što je čini pogodnom za negu svih tipova kože lica i celog tela. Ekcemin Parte se posebno preporučuje kod ekcema, naročito kod beba, kao i za negu suve, osetljive i netolerantne kože sklone iritaciji i perutanju. Pomaže bržem zaceljivanju oštećene kože i umiruje kožu kod upala, opekotina i dermatitisa..

Ekcemin Parte sadrži ulje žutog noćurka, ulje nevena, pantenol, alantoin i ureu koji udruženim delovanjem zadržavaju vlagu u površinskim slojevima kože i obnavljaju narušenu ravnotežu prirodnog zaštitnog filma na površini kože čime postižu izraženu hidrataciju i regeneraciju.

Ulje žutog noćurka sadrži esencijalne masne kiseline i prirodne antioksidanse koji sprečavaju oštećenja ćelija i jačaju njihove prirodne odbrambene mehanizme. Smiruje osetljivu kožu, smanjuje crvenilo i svrab, ubrzava regeneraciju i epitelizaciju kože sklone ekcemima i pucanju.

Ulje nevena sadrži vitamine, minerale i masne kiseline koje ubrzavaju zaceljivanje površinskih oštećenja kože, smiruje nadraženu kožu kod upala i opekotina. Održava prirodnu vlažnost kože, štiti je od isušivanja i pucanja.
Pantenol je prirodni sastojak kože koji održava vlažnost površinskih slojeva kože. Pantenol je neophodan za pravilnu funkciju kože. Obnavlja narušenu prirodnu zaštitu ulogu kože i štiti kožu od spoljnih uticaja. Pantenol lako prodire u struktur kože, gde vezuje i zadržava vodu čime činikožu mekom, glatkom i vraća joj elastičnost. Kod oštećene i obolele kože regeneriše blaža oštećenja, ublažava iritacije, crvenilo i svrab.
Alantoin je aktivator rasta ćelija. Podstiče epitelizaciju i regeneraciju kože. Koža ga odlično podnosi. On vezuje i neutrališe mnoge iritanse i senzibilatore i ima snažno protivupalno delovanje. Alantoin stumuliše epitelizaciju, ublažava postojeće i sprečava pojavu novih oštećenja kože.
Urea hidrira kožu i održava potrebnu vlažnost.

Ekcemin Parte - Za negu kožu zahvaćene ekcemom, ublažava simptome atopijskog i kontaktnog dermatitisa, dubinski obnavlja kožu sklonu iritaciji.

Difoten krema®

Difoten krema je namenjena prevenciji i nezi dijabetesnog stopala, povoljno utiče na mikro oštećenja i promene, koje nastaju na stopalima osoba obolelih od dijabetesa. Vlaži i hidrira kožu, sprečava perutanje, iritaciju i pomaže kod regeneracije oštećene kože. Aktivne sastojke čine alantoin, ektrakti nane, ruzmarina i nevena, koji dobro izbalansirani imaju jak antimikrobni i antiseptički efekat te samim tim sprečavaju mogućnost nastajanja infekcija kod oštećene kože stopala.

 • Pored nege stopala, potrebno je voditi računa i o higijeni.
 • Pregledajte stopala svakodnevno i pratite promene.
 • Perite noge isključivo mlakom vodom i sapunom.
 • Ne držite noge dugo u vodi.
 • Posle pranja noge obrišite mekanim ubrusom posebno između prstiju.
 • Nosite pamučne čarape.

 

Ekcemin Parte - Za negu kožu zahvaćene ekcemom, ublažava simptome atopijskog i kontaktnog dermatitisa, dubinski obnavlja kožu sklonu iritaciji.